Hoe kom ik aan wormen?

Met behulp van wormen (vermicomposting) kan groente, fruit en tuinafval snel verwerkt worden, het trekt hierdoor geen ongedierte aan, stinkt niet en is eerder beschikbaar als plantenvoeding. Doordat de compostering direct begint komt er geen geur vrij en met de hulp van bacteriën, schimmels en enzymen die de wormen zelf produceren ontstaat een hoge kwaliteit bodemverbeteraar waar je planten heel goed van groeien!

Wormen online kopen

Bestel de compostwormen eenvoudig online of per telefoon bij Wormenkwekerij Wasse in Drenthe of bij de Gebroeders Mekelenkamp in Almkerk, je krijgt ze per post thuisbezorgd.

Eerste Amsterdamsche Wormenkwekerij

In Amsterdam kun je ook speciaal ‘getrainde’ compostwormen halen bij onze eigen wormenkwekerij. We voeren ze daar niet met krachtvoer maar met voor-gecomposteerde groente- en fruitresten zodat ze alvast gewend raken aan het eten van GFE in jouw eigen wormenhotel. Daardoor kun je veel sneller beginnen als je een nieuwe wormenbak begint.

Let op! Momenteel is de kwekerij in Amsterdam gesloten. We kweken in de herfst alleen voor gebruik in onze eigen wormenhotels. In de lente gaan we weer open voor bezoekers. De compostwormen kun je ophalen op afspraak.

Neem contant € 10,- en een bakje of zakje mee van ongeveer 2 liter (yoghurt emmertjes zijn heel geschikt). Je krijgt niet alleen wormen, maar ook het startmateriaal waarin ze zijn opgegroeid (dat zit boordevol waardevolle micro-oganismen).

Wormen afhaalpunten

In Nederland is een groeiend netwerk van mensen die wormen uitdelen aan buurtbewoners. Kijk op de kaart om iemand bij jou in de buurt te vinden en stuur ze een mailtje om te vragen of er wat wormen voor jou beschikbaar zijn.
Ook via Nudge kun je diverse particuliere wormenafhaalpunten vinden waar je wormen kunt ophalen, vaak in ruil voor een vrijwillige bijdrage. Je kunt je ook zelf aanmelden als je wormen beschikbaar hebt.