Nationale Compostdag op 25 maart
Was weer een succes!

We vertellen je binnenkort meer, nog eventjes geduld alsjeblieft…

Lancering Compost Community: Wormenhotel Feest

25 maart, 12.00 – 15.00 bij Voedseltuin Rotterdam

Op 25 maart vieren wij de Nationale Compostdag met een echt wormenhotel feestje. Kom je ook? Neem je eigen compost mee (uit een wormenhotel) en ontvang zo korting op je ticket, 5kg is €5,-. Zonder compost komen mag natuurlijk ook. Hier, op het wormenhotel feestje, maak je kennis met composteren, met wormenhotels en met lokaal voedsel verbouwen. We verwelkomen je graag en vieren dat we samen aan een rijke aarde werken.

Er staat een feestelijk programma klaar voor het hele gezin. We beginnen om 12.00 (inloop vanaf 11.30) met een heerlijke lunch. Vanaf 13.00 zijn er verschillende activiteiten die een uur duren. Om 15.00 is het einde.

Programma

  • In één eetlepel aarde leven meer organismen dan er mensen op deze aarde zijn. Deze lezing over bodemleven door internationaal bodemexpert Tanja Dekker laat je nooit meer hetzelfde kijken naar onze bodem.
  • Van bierkratjes een wormenhotel maken? Dat klinkt als een studentenoplossing, maar wel eentje die echt werkt! Ga samen met wormenhotel ontwerper Arie aan de slag en tover je Hertog-Jan om in een Wormen-Koning. Er zijn extra kosten verbonden aan deze workshop ivm materiaal.
  • Hoe worden echte Rotterdamse biologische groenten verbouwd? Tijdens deze rondleiding door de Voedseltuin zal Tom de tuinbutler je hier alles over vertellen.

Datum: 25 maart
Tijd: 12.00-15.00 (inloop 11.30)
Locatie: Voedseltuin Rotterdam in Rotterdam west. Keilestraat 5

Tickets vanaf € 5,-. Kinderen tot 10 jaar € 2,50. Inclusief (vegan) lunch.
5 kg compost = € 5,- korting op je ticket.

TICKETS